Social

21 de firme amendate de poliţiştii locali în zona Dacia

21 de firme amendate de poliţiştii locali în zona Dacia

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au efectuat, în ultima săptămână, o acțiune punctuală de verificare a societăților comerciale care aveau expuse pe blocuri firme de publicitate în Piața Dacia și pe străzile adiacente.

Au fost verificate 35 de societăți, constatându-se că 12 dintre acestea dețin autorizație de construire pentru montarea firmelor de identificare, două dintre acestea au depus documentația în vederea autorizării, iar 21 de agenți economici nu dețin autorizația necesară sau, după caz, avizul pentru publicitate temporară emis de organele de specialitate din cadrul Primăriei Timișoara.

Ca urmare a acestor constatări, au fost încheiate 21 de procese verbale de constatare a a contravenției, conform HCL 371/2007, Legii 50/1991 și Legii 185/2013, prin care arhitectul șef urmează să stabilească cuantumul sancțiunilor și măsurile complementare. Sancțiunile pentru astfel de cazuri sunt cuprinse între 500 și 10.000 de lei.

Polițiștii locali vor mai organiza astfel de verificări și în alte zone din oraș și atrag atenția reprezentanților soecietăților comerciale să se documenteze și să obțină toate avizele și autorizațiile necesare pentru a evita astfel sancționare cu amenzi care sunt destul de mari.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*