Social

Dezastru pentru zeci de patroni din Timişoara

Dezastru pentru zeci de patroni din Timişoara

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat în ultimele două luni o amplă acțiune de verificare la societățile comerciale din municipiu în ceea ce privește documentația deținută la capitolul activități de comercializare a serviciilor și produselor de piață cât și a condițiilor de desfășurare a activităților comerciale și de prestări servicii, conform OG 99/2000 și conform HCL 538/2015.

Astfel, au fost verificate 465 de societăți comerciale pentru a stabili dacă dețin acord de funcționare și viză pe acordul deținut, fapte pentru care sancțiunile sunt de până la 1.000 și respectiv 1.500 lei. Acțiunea amplă a venit ca urmare a faptului că până la data de 28 februarie a fiecărui an societățile comerciale sunt obligate să obțină viza pentru anul în curs pe acordul pentru desfășurarea exercițiilor comerciale de la Primăria Timișoara.

Au fost aplicate 226 sancțiuni contravenționale pentru lipsa acordului de funcționare, neavizarea acordului de funcționare la zi, comercializarea de produse și servicii de piață altele decât cele înscrise în autorizație, neafișarea la loc vizibil a acordului de funcționare, neafișarea sau nerespectarea orarului de funcționare aprobat.

Astfel de acțiuni sunt organizate periodic, pe lângă celelalte activități pe linie comercială, având scopul de a transforma activitățile comerciale în activități legale, civilizate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*