Administrație, Social

Introducerea canalizării în Cartierul Primăverii, construcția unei grădinițe cu 120 de locuri, realizarea unei școli moderne, pe lista proiectelor importante la Giarmata/FOTO-VIDEO

Introducerea canalizării în Cartierul Primăverii, construcția unei grădinițe cu 120 de locuri, realizarea unei școli moderne, pe lista proiectelor importante la Giarmata/FOTO-VIDEO

Introducerea canalizării în Cartierul Primăverii, construcția unei grădinițe cu 120 de locuri, realizarea unei școli la standarde europene, modernizarea Căminului Cultural, dar și finalizarea lucrărilor de asfaltare în comună… Sunt doar câteva dintre obiectivele care se regăsesc în acest an pe lista de investiții a Primăriei Giarmata.

Pentru anul 2020 administrația locală are un buget de 10 milioane euro. Acest buget se împarte cam 30% pentru funcționare, iar restul pentru investiții. „Din bugetul propriu ne concentrăm pe lucrări care sunt punctuale și care necesită investiții mai mici, dar sunt absolut necesare. Avem un proiect foarte mare, construcția unei școli cu 400 de locuri. Școala Generală prin mărirea numărului de elevi practic a devenit prea mică și era imperios necesară. E o clădire modernă în care elevii vor învăța în condiții la standarde europene, cu toate dotările necesare, inclusiv vor avea sală de sport, sală de mese, laboratoare de diverse specialități. Giarmata are nevoie de foarte mulți bani pentru a ajunge din urmă la standarde pe care le merită”, a precizat primarul Virgil Bunescu.

Mai exact, pe lista de investiții se regăsesc proiecte noi, dar și proiecte mai vechi care vor fi continuate și chiar finalizate în acest an. Se mai regăsesc sume care reprezintă cofinanțări pentru sumele atrase din fonduri europene pentru diferite proiecte. “Trebuie să adăugăm niște proiecte care sunt în derulare, din surse atrase, respectiv fonduri europene. Aici mă refer la 4,5 milioane euro care sunt pe proiecte la AFIR, 7 milioane euro atrase pe master plan proiect apă-canalizare, la care Primăria Giarmata este parte cu 7 milioane euro. Avem aproape 1 milion euro alocat pentru un proiect transfrontalier România-Serbia care presupune achiziția de utilaje pentru Situații de Urgență. De asemenea beneficiem de 100 mii euro într-un proiect pe GAL Colinele Recaș, care presupune dezvoltarea sistemului de iluminat în comuna Giarmata. Toți acești bani europeni sunt aproximativ 14 milioane euro, care se adaugă la acel buget de 10 milioane euro”, a explicat primarul comunei Giarmata, Virgil Bunescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*