Sănătate

Cum sunt sfătuiţi să meargă donatorii la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara

Cum sunt sfătuiţi să meargă donatorii la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara are nevoie în continuare de donatori de sânge, din toate grupele sanguine.

Timișorenii sunt rugați să vină la donare, nu înainte de a citi cu atenție informațiile de mai jos ⬇

Informaţii oficiale de pe site-ul Ministerului Sănătății privind coronavirus (Covid-19)

10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:

Spălați-vă mâinile de multe ori;

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;

Nu vă atingeți ochii, nasul şi gura cu mâinile;

Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;

Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puțin 14 zile;

Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Dacă aveți infecție respiratoare acută, evitați apropierea de alte persoane, tușiți cu gura acoperită sau într-un șervețel de preferat de unică folosință, purtați mască de protecție si spălați măinile. Dacă in momentul în care tușiți vă acoperiți gura cu mâinile, puteți contamina obiecte sau persoane cu care veniți în contact.

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool! Dezinfectanții chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanți ce conțin, clor, înălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul și farmacistul dumneavoastră vor ști ce să recomande.

Utilizați mască de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave.

⚠️Atenție!!! Nu vă puteti prezenta la donare, dacă prezentați simptome de tuse, strănut, dacă aţi călătorit în ultimele 21 de zile în China, Corea de Sud, Iran, Italia, sau aţi fost contact a unor pacienţi diagnosticaţi cu COVID – 19.

UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*