Sănătate

Bărbat din Timişoara, infectat cu coronavirus

Bărbat din Timişoara, infectat cu coronavirus

Un bărbat din Timişoara a fost infectat cu coronavirus, testele în cazul său fiind pozitive, iar astfel bilanţul românilor infectaţi a ajuns la patru, dintre care unul, respectiv primul român infectat, s-a vindecat. Potrivit primelor informaţii, bărbatul ar fi călătorit în acelaşi avion cu femeia din judeţul Timiş infectată cu coronavirus.

Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost în contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative.

Rezultatul probei recoltate marţi (în cea de-a 12–a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte două familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*