Social

Subiectul pestei porcine africane, adus în atenția primarilor timișeni

Subiectul pestei porcine africane, adus în atenția primarilor timișeni

Prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, a convocat, astăzi,  primarii localităților timișene la o întâlnire de lucru.

Prima temă abordată s-a referit la pesta porcină africană, confirmată în localitatea Bucovăț  și la măsurile de prevenție  care se impun  a fi luate in fiecare localitate din județul Timiș. S-a făcut precizarea ca orice suspiciune de boală sau mortalitate la porcine să fie anunțată imediat medicului veterinar și DSVSA.

Un alt punct al întâlnirii s-a referit la modul de comunicare al actelor administrative (hotărâri de consilii locale, dispoziții de primar) către Instituția Prefectului, făcându-se precizarea că nu se vor mai admite întârzieri de luni de zile. În acest sens, pentru secretarul unității administrative care nu va comunica documentele în termenul prevăzut de lege se va sesiza comisia de disciplină a secretarilor.

Următorul punct al întâlnirii s-a referit la siguranța în școli.  Având în vedere că încă există multe unități de învățâmânt fără niciun fel de pază (nici umană, nici video), comandantul IPJ Timiș a făcut public faptul că există prevedere legală de sancționare, iar amenzile sunt foarte mari. Și problema securității la incendiu a școlilor a fost abordată, conducerea ISU anunțând că le oferă tot sprijinul primarilor pentru rezolvarea deficiențelor pentru a putea obține autorizațiile.

Umătoarea  temă abordată s-a referit la infecția cu coronavirus, conducerea DSP Timiș solicitând sprijinul primarilor pentru identificarea mai multor  locuri de carantinare.

Alte teme puse în discuție s-au referit la cadastarea localităților și la recensământul agricol.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*