Administrație

Piață agroalimentară nouă, amenajarea unui parc pentru copii, reabilitarea a trei podețe. Principalele investiții prevăzute în bugetul pe anul 2020, la Buziaș

Piață agroalimentară nouă, amenajarea unui parc pentru copii, reabilitarea a trei podețe. Principalele investiții prevăzute în bugetul pe anul 2020, la Buziaș

Piață agroalimentară nouă, amenajarea unui parc pentru copii, reabilitarea a trei podețe. Sunt doar câteva dintre obiectivele care se regăsesc pe lista de investiții a Primăriei Buziaș. În urma unei consultări publice, în data de 20 februarie, consilierii locali ai orașului Buziaș s-au într-unit în ședință de plen pentru a adopta bugetul pe acest an.

Potrivit primarului, Sorin Munteanu, în anul 2020, bugetul orașului Buziaș este mai mic față de cel de anul trecut cu aproximativ 800.000 de lei. Așadar, pentru anul acesta a fost prevăzut un buget de 15.302.400 lei.

Pe lista de investiții se regăsesc proiecte noi, dar și proiecte mai vechi care vor fi continuate și chiar finalizate în acest an. Se mai regăsesc, de asemenea, sume care reprezintă cofinanțări pentru sumele atrase din fonduri europene pentru diferite proiecte. Astfel, regăsim finalizarea introducerii canalizării în satul Silagiu, un proiect cu fonduri atrase prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Din fonduri proprii s-a alocat suma de 10 milioane lei.

Pentru reabilitarea  pieței agroalimentare au fost alocați 2,2 milioane lei, iar pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Teoretic s-au alocat 32.248 lei din bugetul local. Acesta din urmă este un proiect ce va fi realizat cu bani din PNDL.

Pentru modernizarea iluminatului stradal la Buziaș s-a alocat 387.000 lei, bani care vor fi împărțiți în tranșe pe cinci ani.

În bugetul orașului Buziaș regăsim și reabilitarea  a trei podețe în zona Parcului, pentru care s-a alocat 110.000 lei.

Pentru creșterea eficienței energetice a clădirii în care funcționează Primăria Buziaș au fost alocați banii necesari pentru cofinanțare, având în vedere că vorbim de un proiect cu bani europeni. De asemenea, se regăsesc sumele necesare pentru intabularea Drumului Vinului.

555.000 lei au fost alocați pentru desfășurarea activității Clubului Sportiv Phoenix, iar alte 920.000 lei pentru Agenda culturală și Societatea Culturală ”Izvorașul”.

Au mai fost alocate diverse sume pentru reparații curente, servicii de deratizare și dezinsecție, produse horticole, materiale sanitare și de construcții.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*