Politic

Medicul Marius Craina: “Nu cred că acest Corp de Control a venit întâmplător, imediat după anunțarea candidaturii mele la Primăria Timișoara”

Medicul Marius Craina: “Nu cred că acest Corp de Control a venit întâmplător, imediat după anunțarea candidaturii mele la Primăria Timișoara”

Fostul manager al Spitalului Județean Timișoara și candidatul Pro România la Primăria Timișoara, medicul Marius Craina, spune că nu crede că a fost doar o coincidență că a venit Corpul de Control la instituție. Ba chiar, spune el, este o încercare de intimidare la adresa lui.

Reamintim, actualul manager al SCJUT, Raul Pătraşcu, a decis să închidă computerul principal, care, din 2018, a funcționat fără autorizaţie. „Nu cred în coincidențe. Nu cred că acest Corp de Control a venit întâmplător, imediat după anunțarea candidaturii mele la Primăria Timișoara. Pe de o parte, mă face extrem de încrezător. Altfel, dacă nu credeau că am șanse să câștig Primăria Timișoara, nu chemau Corpul de Control. Pentru unul care nu are nicio șansă, nu venea o întreagă echipă de la Ministerul Sănătății, în actuala criză prin care trece România. Cât timp am fost manager, mi-am apărat spitalul, colegii, personalul, am făcut tot ce a fost posibil să respectăm legalitatea. Eu am avut un principiu: când ai o funcție de conducere, trebuie să respecți legea. Niciodată nu am luat o decizie singur, întotdeauna m-am consultat cu specialiștii, astfel încât să respectăm legea. Cred că este o încercare de intimidare, de manipulare a opiniei publice și prin mass-media să încerce să creeze un aspect negativ vizavi de activitatea mea”, a explicat medicul Marius Craina.

De cealaltă parte, deputatul Adrian Pau, coordonatorul Pro România Timiș, spune că în spatele acestui scandal iscat se află directorul ONCOGEN, Virgil Păunescu. „Dacă Marius Craina îl susținea pe Virgil Păunescu pentru funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, tomograful nu avea nevoie de autorizație de funcționare și nici nu venea corpul de control. Timpul va demonstra, nu este singura acțiune de acest gen a lui Virgil Păunescu”, a precizat deputatul Adrian Pau.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*