Social

Cei care care vin din zone cu coronavirus și ascund acest lucru riscă închisoare

Cei care care vin din zone cu coronavirus și ascund acest lucru riscă închisoare
Adora Beauty

Persoanele care vin din zone în care este confirmată prezența coronavirusului, dar declară în fals alte lucruri, riscă să facă închisoare.

Ministrul Administrației și Internelor, Marcel Vela, a anunțat că în formularele pe care aceste persoane le completează la frontieră a fost introdus un paragraf special.

Conform Codului Penal, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă, iar dacă fapta este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la şase luni sau amendă.

Măsura vine după ce în țară au fost descoperite mai multe cazuri prin care românii care au venit din zonele cu probleme din Italia nu au declarat acest lucru la frontieră.

Pe de altă parte, numărul medicilor epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Arad a fost suplimentat pentru a face față numărului mare de români care vin din Italia prin frontiera din Arad.

Autoritățile recomandă populației ca orice semn de boală se se prezinte cât mai repede la medic.

Sursa: Radio Timişoara

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*