Administrație

Lucrările la Centura de sud a orașului vor începe în luna aprilie

Lucrările la Centura de sud a orașului vor începe în luna aprilie

Nicolae Robu dă asigurări că lucrările la Centura de sud a orașului vor începe în această primăvară. Edilul a explicat astăzi că urmează ca joi să aibă loc o ședință a Comisiei tehnice la CNAIR, iar după se poate da ordin de începere a lucrărilor.

Acesta a precizat că în luna aprilie se va putea lucra pe teren. „Ieri am avut o ședință cu toate părțile implicate, vreo 15 oameni au participat, la sediul Primăriei Timișoara, și ne-am clarificat cu tot ce este de făcut. Joi va fi o ședință a comisiei tehnice la CNAIR. Am dat avize favorabile de începere a lucrărilor de proiect și noi și comuna Moșnița Nouă și comuna Șag și comuna Sânmihaiu Român și CJ Timiș, desigur. Sper ca joi Comisia Tehnică să dea undă verde pentru a se începe lucrările. O să vorbesc cu domnul ministru al Transporturilor să acorde importanța cuvenită acestui obiectiv și să dea drumul la lucrări cât mai repede. S-a pierdut mult prea mult timp. (…)După ziua de joi, se poate da ordin de începere a lucrărilor. Executantul are nevoie de timp până aduce utilajele, își caută parteneri, probabil, cărora le subcontractează o parte din lucrări. Dar important este să mergem pe teren și să se predea amplasamentul. Evident că eu îmi doresc să fi fost deja începute, îmi doresc să înceapă mai repede, dar mă tem că mai repede nu se poate”, a spus primarul Nicolae Robu.

Constructorul Variantei de Ocolire a municipiului Timișoara Sud este compania TIRRENA SCAVI S.p.A, care a câștigat licitația având ca obiect proiectarea și execuția lucrărilor.

Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fără TVA.

Obiectul contractului este proiectarea şi execuția a 25,690 km de drum național nou la standarde europene. Pe lângă beneficiile locale, acest proiect are ca principal scop fluidizarea traficului intern dar şi acelui international de tranzit care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timișoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe sectoarele de autostradă Arad – Timișoara – Lugoj.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*