Internațional

Magazine goale, oraşe în carantină şi panică în Italia din cauza coronavirusului

Magazine goale, oraşe în carantină şi panică în Italia din cauza coronavirusului

Peste 200 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Italia, iar panica a pus stăpânire pe numeroase oraşe din zona de nord a ţării, acolo unde se află epicentrul epidemiei.

Patru persoane au murit în Italia din cauza coronavirusului, iar 212 de cazuri au fost deja confirmate, potrivit datelor oficiale puse la dispoziţie de autorităţile italiene.

După ce autorităţile au confirmat mai multe infecţii cu coronavirus, oamenii au luat cu asalt magazinele, cu atât mai mult cu cât unele localităţi au fost deja plasate sub carantină.

Oamenii au fost sfătuiţi să reducă cât se poate de mult deplasările şi să se autoizoleze în case. Pentru a respecta aceste îndrumări, oamenii au cumpărat mâncare pentru câteva săptămâni.

Duminică seară, magazinele din numeroase localităţi din nordul Italiei arătau ca după război.

Oamenii au cumpărat mâncare, apă şi alte produse pentru a fi pregătiţi în eventualitatea unei carantine de lungă durată.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a anunțat, duminică, la Antena 3, că românii care vor veni în țară din cele 10 localități în care coronavirusul a fost confirmat vor fi preluate de autorități și plasate obligatoriu în carantină timp de 14 zilei.

Este vorba despre localităţile: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Betonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi San Fiorano.

Sursa: antena3.ro

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*