Social

“Worschkoschtprob” 2020 a adunat la Biled cei mai iscusiți meșteri măcelari din vestul țării

“Worschkoschtprob” 2020 a adunat la Biled cei mai iscusiți meșteri măcelari din vestul țării

Degustarea cârnaților bănățeni a avut loc anul acesta în comuna timișeană Biled. Redactorii săptămânalului de limbă germană „Banater Zeitung” au organizat „Worschkoschtprob”, sărbătoare cu o tradiţie de câteva decenii pentru minoritatea germană din Banat, şi nu numai.

Evenimentul a avut loc la Căminul Cultural din Biled, unde a reunit participanți din vestul țării. Cei mai iscusiți meșteri măcelari din vestul țării și-au arătat măestria în bucătărie. Degustarea Cârnaţilor Bănăţeni a cuprins două secţiuni de concurs: producătorii privaţi (cârnaţi făcuţi în propria gospodărie pentru consumul propriu) şi firmele producătoare de mezeluri (cârnaţi produşi pentru comerţ).

Ne-am bucurat că la această ediție au participat și concurenți, și multe persoane din vestul țării. Nici nu am știut cum să acordăm premii, pentru că toate cele 42 de sortimente de cârnați au fost gustoase. Este o tradiție cu specific german. Bineînțeles că noi și cu nemții am avut o armonie în localitatea Biled, având în vedere că am conviețuit zeci de ani împreună. Am <<furat>> mai multe tradiții, obiceiuri, inclusiv meniuri de ale lor care și astăzi le punem pe masă și ducem mai departe atât tradițiile românești, cât și cele germane”, a transmis primarul comunei Biled, Cristian David.

Pentru a fi o degustare a cârnaţilor bănăţeni în adevăratul sens al cuvântului, evenimentul a poposit în ultimii ani în diferite localităţi din Banat – Buziaş, Lugoj, Deta, Cenad, Sântana, Şag, Maria Radna şi Bocşa.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=9LGmIPM7KfY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0CI20Abt_zxv_xG9c7STQQ3TIjwZ6XQAjLbqZQtGYo2VwdoS0YY-KRq2A

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*