Social

Primesc amenzi de zeci de mii de lei şi tot nu respectă curăţenia!

Primesc amenzi de zeci de mii de lei şi tot nu respectă curăţenia!

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat acțiunea demarată în urmă cu o săptămână care vizează verificarea adreselor transmise de societatea de salubrizare RETIM cu locații generatoare de deșeuri, dar care fie nu mai au contracte încheiate, fiind vorba despre asociații de proprietari, persoane fizice și societăți comerciale, fie nu colectează selectiv deșeurile.

Totodată au continuat și verificările cu scopul identificării persoanelor care au abandonat deșeuri și au fost surprinse de camerele de supraveghere video.

Astfel, în ultima săptămână au fost aplicate 36 de sancțiuni, cele mai multe dintre acestea pentru lipsa contractelor, 21 în valoare de 10500 lei, celelalte însumând 12900 lei. Cele mai multe probleme au fost constatate pe străzile Izlaz, Bujorilor, Matei Millo, Calea Buziașului, Străzile Cluj, Bucovinei, Hebe, Aleea Viilor, Calea Șagului.

Poliția Locală reamintește că potrivit HCL 371/2007 sancțiunile pentru lipsa contractelor și necolectarea selectivă sunt de la 500 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. De asemenea, pentru cei surprinși abandonând deșeuri pe domeniul public, sancțiunile sunt de la 3000 la 6000 lei conform Legii 211/2011 modificată.

Poliția Locală atrage atenția persoanelor fizice, asociațiilor de proprietari și reprezentanților societăților comerciale că au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor în caz contrar riscând sancțiuni drastice Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare urmând a fi verificate toate aspectele semnalate de societatea de salubrizare, cu scopul de a contribui astfel la menținerea unui oraș curat și civilizat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*