Social

În ce condiţii îşi duc traiul o bătrână şi fiica sa. Şi asistenţii sociali au fost uimiţi

În ce condiţii îşi duc traiul o bătrână şi fiica sa. Şi asistenţii sociali au fost uimiţi

Sesizările primite de la Unitatea de Primiri Urgenţe de către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara sunt numeroase și de cele mai multe ori scot la iveală lucruri greu de imaginat.

Reprezentanţii instituţiei transmit că intervenția de vineri  într-un bloc de apartamente din zona Blaşcovici a surprins neplăcut până și asistenții sociali cu experiență din cadrul DAS ajunși la față locului. O persoană în vârstă de 78 de ani cu multiple afecțiuni care o ţintuiesc la pat, trăiește în condiții inumane împreună cu fiica sa, de asemenea cu probleme psihice. Cele două femei își duc traiul într-o mizerie cruntă, înconjurate de gândaci, iar apartamentul lor reprezintă un adevărat focar de infecție.

Intervenția specialiștilor Centrului de Incluziune Socială din cadrul DASTM a impus găsirea unor soluții de urgență în ceea ce privește internarea femeii de 78 de ani precum și măsuri de igienizare a spațiului. De asemenea, monitorizarea acestui caz are în vedere găsirea unor soluții pentru cea de-a două femeie, fiica persoanei în vârstă. La această oră evaluarea acestui caz este în analiză.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*