Politic

Un consilier județean PSD propune semnarea unei petiții privind stabilirea salariului minim din UE

Un consilier județean PSD propune semnarea unei petiții privind stabilirea salariului minim din UE

PSD Timiș face apel către locuitori pentru semnarea unei petiții privind stabilirea salariului minim din țările Uniunii Europene.  Acesta va fi înaintată Parlamentului European și președintelui Victor Negrescu.

Potrivit consilierului județean, Alexandru Iovescu, este vorba de o petiție inițiată în luna ianuarie 2020 la București, în prezența conducerii PSD și a trei lideri de sindicat din România, cu care a avut loc și o dezbatere.“Aceasta vine în sprijinul acestui demers lansat de noua Comisie Europeană, la insistențele Partidului Socialist European. E un demers pentru care PES militează de aproape 20 de ani pentru introducerea unei astfel de prevederi. (…) Inițiativa este în consultare publică cu actorii sociali din UE. Stabilirea salariului minim din fiecare stat membru să se facă după mecanismul propus în Carta Socială Europeană, în care raportul dintre salariul minim național brut și salariu mediu național brut ar trebui să fie de minimum 60%. Salariul minim european reprezintă soluția pentru a reduce decalajele între cetățenii europeni”, a explicat Alexandru Iovescu, consilier județean și coordonator PES Activists Timiș.

Conform studiilor, România este pe penultimul loc în ceea ce privește mărimea salariului minim. Salariul minim brut este de 466 euro/lună, respectiv 491 euro pentru angajații cu studii superioare.

Cei care doresc pot semna petiția aici: https://petitieonline.ro/petitie/20417144. În plus, cei care susțin acest demers sunt asteptați la sediul PSD Timiș, situat pe Splaiul Tudor Vladimirescu pentru a semna petiția.

Acțiunea a fost demarată de PSD în toate județele din țară.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*