Eveniment

Armă cu aer comprimat, confiscată în Vama Jimbolia

Armă cu aer comprimat, confiscată în Vama Jimbolia

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Jimbolia au descoperit ascunse în cabina unui automarfar condus de un cetăţean sârb, un pistol cu aer complimat marca Stalke, cal.4,5 mm, un încărcător cu 13 bile şi un toc, pe care bărbatul intenţiona să le introducă ilegal în ţară.

Miercuri, la ora 01.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățeanul sârb, în vârstă de 54 de ani,  la volanul unui automarfar marca Man, înmatriculat în Serbia.

În urma controlului specific, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în cabina mijlocului de transport, sub salteaua din patul automarfarului, un pistol cu aer complimat marca Stalke, calibru 4,5 mm, un încărcător cu 13 bile şi un toc.

La cercetările efectuate de către poliţiştii de frontieră, bărbatul a declarat că a achiziţionat arma pentru autoapărare.

Deoarece bărbatul avea nevoie de documente de deţinere a armei şi a muniţiei pentru a tranzita frontiera, ele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere sau port fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării și contrabandă calificată.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*