Administrație

CJ Timiș a votat bugetul pentru județ

CJ Timiș a votat bugetul pentru județ

Bugetul județului Timiș este în valoare de  657 milioane lei, mai mic cu 25 milioane lei față de anul trecut. Proiectul de buget a fost supus votului, astăzi, în plenul Consiliului Județean și a fost aprobat în unanimitate.

Potrivit liderului Consiliului Județean, Călin Dobra, 369 milioane lei sunt pentru secţiunea de funcţionare, 287  milioane lei pentru dezvoltare, iar 254 milioane lei vor fi alocate pentru noi investiţii.

Proiectul de buget a trecut cu unanimitate de voturi. Este o muncă ce azi a fost aprobată prin unanimitate de voturi, de către toți consilierii județeni prezenți la ședință. A fost o propunere din partea domnului consilier Bojin, de a transfera suma de 100.000 lei de la transporturi, de la secțiunea funcționare, la cultele religioase, pentru sprijinirea Catedralei Mântuirii Neamului, amendament ce a fost votat în plen”, a explicat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Astfel, cea mai mare suma este alocată Infrastructurii Rutiere, 200 milioane lei, din care 33 milioane lei vor fi folosite pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene. Restul de 170 de milioane lei (30 de milioane lei fonduri europene, 110 milioane lei fonduri guvernamentale, 30 milioane din bugetul propriu) vor merge către investiţiile importante din judeţ, precum lărgirea la patru benzi a drumului care duce spre Moşniţa, a drumului spre Aeroport sau a drumului ce leagă Timişoara de Autostrada A1 prin Dumbrăviţa.

În acest an sumele au fost diminuate, în mod special pentru Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Consiliul Judeţean a alocat pentru Educaţie suma de 25 de milioane lei, incluzand fondurile de reparaţii la şcolile speciale din subordinea CJT, 12 milioane sunt alocate pentru programele şcolare, precum Cornul şi laptele, iar alte 8 milioane lei merg la capitolul investiţii.

Pentru Sănătate, CJT alocă 5 milioane lei pentru reparaţii şi 17 milioane lei pentru investiţii, la Spitalul Judeţean. Consiliul va aloca 2,9 milioane lei pentru spitalele municipale şi orăşeneşti, pentru dotarea cu echipamente medicale.

La capitolul Cultură s-au alocat 45 de milioane lei. Dintre care 7 milioane lei sunt destinate pentru acţiunile culturale din acest an, alte 7 milioane lei pentru investiţii, 8 milioane lei pentru agenda culturală, 3 milioane lei pentru agenda sportivă.

Cultele religioase vor primi şi în acest an suma de 2,5 milioane lei, la fel ca în 2019.

Grupul liberalilor au votat bugetul pentru locuitorii județului și pentru a putea demara cât mai rapid o serie de proiecte importante pentru județul Timiș.

Așa cum am votat și în anii trecuți, noi, grupul liberal am votat bugetul pentru că dorim să avem beneficii și proiecte puse în aplicare pentru cetățenii județului Timiș. Am avut evident propuneri de îmbunătățire, propuneri de proiecte, amendate, în comisiile reunite. Ne dorim a se demara procedurile, proiectul tehnic, studiul de fezabilitate pentru Centrul de recuperare medicală de la Lovrin. Ne dorim transferul unor drumuri județene importante pentru a le putea reabilita. Noi nu susținem un partid sau altul, noi susținem interesele județului Timiș și votăm pentru interesele lor”, a afirmat Nicolae Bitea, liderul de grup al consilierilor județeni PNL.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*