Administrație

Două artere importante vor fi extinse la 4 benzi de circulație

Două artere importante vor fi extinse la 4 benzi de circulație

Străzile Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade vor fi extinse la patru benzi. Potrivit reprezentanților Primăriei Timisoara, acest lucru se va face prin realizarea drumului cu două benzi de circulație pe sens, amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete (unde situația din teren permite), reamenajarea geometriei intersecțiilor cu străzile: Gheorghe Lazăr, Calea Aradului, Popa Șapcă, Baader și Divizia 9 Cavalerie.

Străzile  respective sunt din beton asfaltic cu două benzi de circulație, câte o bandă pe sens și fără piste pentru biciclete.

În prezent Studiul de fezabilitate este aprobat, iar proiectul va fi cuprins în Programul de Dezvoltare  din acest an. “A fost depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului proiectul deciziei de încadrare și motivele care fundamentează pentru proiectul “Extindere la 4 benzi a străzilor Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade. Este un proiect foarte important. Îi dăm drumul pe bugetul local”, a transmis primarul Nicolae Robu.

Valoarea investiției se ridică la peste 10 milioane de euro, bani din bugetul local. Durata pentru execuţia lucrărilor este estimatã la 8 luni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*