Politic

Vicepreședintele ALDE Timiș: “10 Multe frământări, negocieri, poziționări, dar foarte puține soluții”

Vicepreședintele ALDE Timiș: “10 Multe frământări, negocieri, poziționări, dar foarte puține soluții”

Asistăm la o luptă surdă pentru putere, pentru tot mai multă putere, dar ne uităm din ce în ce mai rar la doleanțele a milioane de români care din când în când, ne dau câte un semnal. Este afirmația făcută de vicepreședintele ALDE Timiș, Valentin Tudorică, care aruncă un mesaj dur la adresa fostului Guvern Orban.

Anul trecut a fost un asemenea moment, pe 26 mai, a mai fost unul și în 10 august 2018, a mai fost unul și în ianuarie 2017. Dar câți înțeleg aceste semnale? Anul acesta electoratul se pregătește pentru un nou test, unii zic că nu este același lucru, deoarece se va vota omul și mai puțin partidul, că nu se mai poate conta pe votul Diasporei sau pe cel al listelor suplimentare (chiar dacă noaptea pe furiș PNL a reușit să reintroducă listele suplimentare pentru alegerile parlamentare, asta evident, de dragul democrației), dar eu cred că și anul acesta electoratul va încerca să ne trezească din stupida încrâncenare a luptei politice.

Păi este evident că mesajul străzii nu a prea fost perceput. Chiar dacă procentul PNL urcă, minunatele reforme nu sunt cele la care spera electoratul, iar așa zisele valori politice, sunt tot mai departe de realitate.

„10” dorește să prezinte un decalog al doleanțelor electorului de la care nu se mai pot face compromisuri! Competență și transparență. Sunt deziderate peste care electoratul nu mai poate să treacă, pe care le solicită din ce în ce mai vocal. Electoratul nu mai este dispus să accepte incompetența și lipsa de performanță, cu atât mai mult cu cât nici in prezent nu putem susține ca s-au facut pași semnificativi în acest sens. Transparența decizională este un vis pe care nu știu când îl vom transforma în realitate atâta timp cât nu este dorit la nivelul deciziei politice (a se vedea cele 25 de ordonanțe de urgență date într-o noapte)”, a transmis Valentin Tudorică.

În plus, acesta susține că ALDE Timiș dorește și va impune o schimbare majoră în strategia pe care o va aborda la nivel județean și local impunând competiția pentru promovarea competenței și comunicarea pentru realizarea transparenței atât de necesare, mai ales când vorbim de interesul și banul public.

Toți ne dorim competență și transparență, ca atunci când este gestionat banul public, procesul să vizeze interesul general, obiective clare, aprobate de comunitate, cu o finalitate previzionată și efectivă. Dacă se dorește competență și transparență trebuie aleși oameni competenți cu programe și voință de implementare la nivelul nevoilor comunității locale și județene. Este evident ca partidele au un rol in promovarea celor mai potrivite soluții pentru primăriile și consiliile din județ, însă rolul cel mai important revine electorului care din larga paletă ce-i este pusă la dispoziție să aleagă și omul și programul dar și partidul. Greu test …vom vota oare partide, vom vota oare programe sau doar omul? Nu știu, vă invit totuși spre reflecție, să nu ne îndreptăm spre un nou test nedorit, să ne consumăm energiile acumulate și să transformăm votul într-un nou eșec, indiferent ce culoare va avea el! 2020 să rezolve măcar parțial „1”din cele 10 doleanțe ale electoratului, de a nu mai promova nonvaloarea, de a impune un standard ridicat al exigențelor electorilor și de a nu ne mai lăsa păcăliți de trendul politic, deoarece nu statisticile ne dau soluțiile dorite, ci calitatea oamenilor deciși prin votul dumneavoastră”, a mai precizat vicepreședintele ALDE Timiș, Valentin Tudorică.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*