Național

Cum a fost reparată o conductă de alimentare cu apă din vestul ţării

Cum a fost reparată o conductă de alimentare cu apă din vestul ţării

Găurile din conducta de alimentare cu apă a orașului Hațeg, județul Hunedoara, au fost astupate cu bucăți de lemne. Revoltat după ce a văzut această „reparație”, un localnic a fotografiat acel tronson şi a postat imaginile pe Facebook.

Ce răspunde ApaProd Deva: „În urma fotografiei publicate în spațiul public, care arăta un tronson din conducta de alimentare cu apă a orașului Hațeg, facem următoarele precizări:

Acea conductă este din anul 1978 și face parte din aducțiunea Sântămăria Orlea- Hațeg. Tronsonul de conductă, pe o distață de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de față, suntem în situația de achiziție a conductei și materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoare acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro.

În următorul program de investiții european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducțiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al orașului Hațeg, pe o lungime totală de 3,2km. Lucrările prevăzute în POIM vor demara în al treilea trimestru al acestui an”.

Foto: Facebook

Sursa: hunedoaralibera.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*