Bugetul județului Timiș pe anul 2020 este de 657 milioane lei, mai mic cu 25 milioane lei față de anul trecut. Potrivit liderului Consiliului Județean, Călin Dobra, 369 milioane lei sunt pentru secţiunea de funcţionare, 287 milioane lei pentru dezvoltare, iar 254 milioane lei vor fi alocate pentru noi investiţii.
În acest an sumele au fost diminuate, în mod special pentru Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului.“Cei mai mulți din bani din punct de vedere al funcționării vor merge către Direcția de Generală de Asistență și Protecție a Copilului, iar din punct de vedere al investițiilor, spre infrastructura rutieră și domeniul sănătății. Este un an al proiectelor mari, sper ca unele să fie implementate în acest an, vorbim aici despre noua maternitate, despre drumurile județene, sporirea capacității de la două benzi la patru benzi la drumul spre Moșnița, spre Aeroport, Dumbrăvița, vorbim și de modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, vorbim de învățământul special, de asistență socială”, a transmis Călin Dobra, președintele CJ Timiș.
Cea mai mare suma este alocată Infrastructurii Rutiere, 200 milioane lei, din care 33 milioane lei vor fi folosite pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene. Restul de 170 de milioane lei (30 de milioane lei fonduri europene, 110 milioane lei fonduri guvernamentale, 30 milioane din bugetul propriu) vor merge către investiţiile importante din judeţ, precum lărgirea la patru benzi a drumului care duce spre Moşniţa, a drumului spre Aeroport sau a drumului ce leagă Timişoara de Autostrada A1 prin Dumbrăviţa.
Consiliul Judeţean a alocat pentru Educaţie suma de 25 de milioane lei, incluzand fondurile de reparaţii la şcolile speciale din subordinea CJT, 12 milioane sunt alocate pentru programele şcolare, precum Cornul şi laptele, iar alte 8 milioane lei merg la capitolul investiţii.
Pentru Sănătate, CJT alocă 5 milioane lei pentru reparaţii şi 17 milioane lei pentru investiţii, la Spitalul Judeţean. Consiliul va aloca 2,9 milioane lei pentru spitalele municipale şi orăşeneşti, pentru dotarea cu echipamente medicale.
La capitolul Cultură s-au alocat 45 de milioane lei. Dintre care 7 milioane lei sunt destinate pentru acţiunile culturale din acest an, alte 7 milioane lei pentru investiţii, 8 milioane lei pentru agenda culturală, 3 milioane lei pentru agenda sportivă.
Cultele religioase vor primi şi în acest an suma de 2,5 milioane lei, la fel ca în 2019.
Bugetul judeţului Timiş urmează să fie supus votului, miercuri, în ședința de plen a Consiliului Judeţean.