Social

Big Brother, la datorie. Încă două persoane amendate pentru abandonarea de deșeuri

Big Brother, la datorie. Încă două persoane amendate pentru abandonarea de deșeuri

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat acțiunile pe linia depistării și luării măsurilor legale împotriva persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, fie în baza imaginilor de pe camerele de supraveghere video, fie în urma patrulărilor efectuate în teren.

Astfel, în ultimele zile, încă două persoane au fost sancționate cu câte 6.000 de lei ca urmare a surprinderii lor în timp ce abandonau deșeuri, cu ajutorul camerelor video. Este vorba despre un cetățean care a abandonat o cantitate însemnată de deșeuri pe strada Camil Petrescu și un altul care a abandonat deșeuri la intersecția străzilor Căpitan Damșescu cu Dâmbovița.

În ambele cazuri s-a dispus și igienizarea locațiilor. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, potrivit Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*