Eveniment

Oameni evacuați din cauza unei centrale termice

Oameni evacuați din cauza unei centrale termice

S-a dat alarma  noaptea trecută la Timișoara, după un apel la 112, prin care se anunţa un miros puternic de gaz. Mai mulți oameni, printre care și copii, au fost de urgență evacuați din casă.

ISU Timiș a fost anuntat la ora 20.59 despre producerea unei situatii de urgenta – miros înțepător/gaz și de 2 persoane care prezinta stari de rău în mun. Timișoara, str. A. Donici. La locul intervenției s-au deplasat de urgență un echipaj specializat de cercetare (CBRN), 1 autospecială de stingere, 1 autospecială de serviciu, un echipaj SMURD, 10 pompieri și  2 echipaje SAJ cu medic.

A fost anunțată și o echipă de la Delgaz Grid.

În casa se aflau 4 adulti si 2 copii minori. Unul din cei doi copii si o persoana de sex feminin prezentau simptome: vărsături, greață, amețeli, anterior sosirii echipajelor ISU. Au fost evacuate persoanele din casă si li s-a facut evaluarea de către personalul medical prezent la fața locului.

După efectuarea măsurătorilor s-au constatat scăpări de gaz la un furtun de la centrala termică și acumulări de monoxid de carbon de la o instalație de încălzire  improvizată. S-a efectuat ventilarea incaperilor prin deschiderea geamurilor si aspiratia cu ventilatoarele din dotare, timp de 30 minute.

O persoană în vârstă de 63 ani ce prezenta simptome de intoxicare a fost  transportată la spital cu ambulanta SMURD. Celelalte persoane au fost examinate de către personalul SAJ și nu au fost transportate la spital.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*