Social

Vijelia puternică a lăsat fără curent mii de timişeni

Vijelia puternică a lăsat fără curent mii de timişeni

Peste 5.500 de timișeni nu au curent, joi dimineaţa, din cauza rafalelelor de vânt care au afectat liniile de tensiune. Este vorba despre abonați Enel din Manăștiur, Silagiu, Banloc, Sânnicolau Mare, Gotlob, Șandra și Giulvăz, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș.

Reprezentanții ISU au avut ieri și pe parcursul nopții zeci de intervenții, în urma vântului puternic care a doborât copaci sau bucăți din acoperișuri. Astfel, au fost 26 de intervenții pentru degajarea unor elemente de construcții și 4 la prăbușire element construcție. De asemenea, au fost degajați copaci căzuţi pe autoturisme şi carosabil și au fost asigurate măsuri la autoturisme răsturnate sau împinse în afara părții carosabile.

Insituția mai precizează că, la această oră, nu sunt probleme pe drumurile județene sau naționale din Timiș. De asemenea, pe râurile din județ nu au fost depășite cotele de atenție.

❗️Având în vedere situația creată la nivel național, reprezentanţii ISU vă recomandă să respectați următoarele măsuri pentru protecția dumneavoastră:

☑ Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

☑ Dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

☑ Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).

☑ Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*