Social

Poliţia Locală verifică existența contractelor de salubrizare

Poliţia Locală verifică existența contractelor de salubrizare

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au demarat, începând de miercuri, o amplă acțiune de verificare a adreselor transmise de societatea de salubrizare RETIM cu locații generatoare de deșeuri, dar care nu mai au contracte încheiate, fiind vorba despre asociații de proprietari, persoane fizice și societăți comerciale.

În prima zi de verificări au fost aplicate deja opt amenzi cu valoare între 500 și 1.000 de lei, conform HCL 371/2007, în diferite zone ale orașului, în zilele următoare fiind verificate toate locațiile sesizate. Un alt aspect avut în vedere de polițiștii locali este cel al mai multor asociații de proprietari de pe raza municipiului, unde tot societatea de salubrizare a semnalat faptul că nu se efectuează colectarea selectivă a deșeurilor, urmând a se lua măsurile legale și în aceste situații.

Polițiștii locali atrag atenția și asupra deșeurilor care sunt împrăștiate de către diverse persoane care caută în pubele și fac mizerie în jurul acestora. Zilele trecute, un timişorean a semnalat un astfel de aspect în zona Calea Șagului, trei persoane fiind sancționate, conform HCL 53/2004, cu amenzi între 50 și 300 de lei, deoarece au căutat în containerele cu deșeuri reciclabile, împrăștiind în jur resturile din acestea. Poliția Locală atrage atenția persoanelor fizice, asociațiilor de proprietari și reprezentanților societăților comerciale că au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor în caz contrar riscând sancțiuni drastice, la fel și în ceea ce privește obligația de a încheia contracte de salubrizare cu operatorul de specialitate.

Sancțiunile în astfel de situații sunt între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2500 lei pentru persoanele juridice. Acțiunile vor continua pe această linie și în perioada următoare urmând a fi verificate toate aspectele semnalate de societatea de salubrizare, cu scopul de a contribui astfel la menținerea unui oraș curat și civilizat.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*