Social

Amenzi de mii de lei pentru cei care confundă strada cu ghena de gunoi

Amenzi de mii de lei pentru cei care confundă strada cu ghena de gunoi

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au continuat acțiunile pe linia depistării și luării măsurilor legale împotriva persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, fie în baza imaginilor de pe camerele de supraveghere video, fie în urma patrulărilor efectuate în teren. Astfel, în ultimele zece zile, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 29.000 de lei.

Trebuie menționat faptul că amenzile maxime sunt aplicate în funcție de cantitatea și tipul deșeurilor abandonate, precum și de repetabilitatea faptei în unele situații. Astfel de situații au fost întâlnite pe Calea Aradului, str. Crizantemelor, colț cu J. Preyer, Surorile Martir Caceu, G. Musicescu, J. Monnet, Hărniciei, Ecoului cu Constantin cel Mare.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, potrivit Legii, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*