Administrație

Centru cultural-educaţional pentru copiii din cartierul Kuncz

Centru cultural-educaţional pentru copiii din cartierul Kuncz
Adora Beauty

Autoritățile locale vor construi un centru cultural și educațional pentru copiii defavorizați din zona Kuncz.

Primarul Nicolae Robu a anunțat azi că va fi supus aprobării Consiliului Local Studiul de fezabilitate pentru “Clădire în regim de înălţime P+2E cu funcţiunea de Centru Cultural şi Educational Kuncz”, str. Satu Mare, nr. 1A din cartierul Kuncz Timişoara”.  Acesta este finanțat prin POR 2014-2020. Scopul este combaterea marginalizării sociale prin promovarea unei abordări de tip integrat, prin realizarea unei investiţii în imbunătăţirea mediului fizic precum şi investiţii pentru dezvoltarea funcţiilor sociale şi comunitare (centru multifuncţional cu activităţi socio-educative, recreative şi culturale).

Grupul ţintă vizat este format din aproximativ 100 de persoane din comunitatea urbană marginalizată, beneficiari direcţi ai investiţiilor realizate în cadrul proiectului.

Astfel, va fi o clădire de tip servicii sociale fără cazare, incluzand spaţii de odihnă, recreere şi relaxare prin: amenajarea  unor săli pentru cursuri artistice, sală de sport, activităţi de asistenţă la efectuarea temelor, denumite generic after school, sală de mese. cu respectarea prevederilor din certificatul de urbanism. Programul este dedicat copiilor de vârstă şcolară (7-12 ani). Sala de mese va fi deservită de un serviciu de catering şi va fi prevăzută cu un oficiu pentru depozitarea temporară, spălare veselă.

Realizarea obiectivului va contribui la: creşterea sentimentului de apartenenţă la comunitate; dezvoltarea de acţiuni de informare la nivelul comunităţii în ceea ce priveşte serviciile oferite şi beneficiile acestora pentru persoanele marginalizate şi familiile acestora;  asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere – socializare, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă pentru copii.

Valoarea totală estimată a investiţiei conform devizului general, ca fiind de 7.021.544,12 LEI (TVA inclus).

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*