Eveniment

Razie de amploare în judeţul Timiş. Peste 1.100 de maşini verificate

Razie de amploare în judeţul Timiş. Peste 1.100 de maşini verificate

Poliţiştii Serviciului Rutier au organizat și desfășurat o acțiune în două etape pe raza județului Timiș. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 80.000 de lei.

În data de 1 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș – Severin și Arad au acționat în scopul  depistării conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și pentru creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier, pe raza județului Timiș.

Astfel, etapa I a avut loc între orele 14.30 – 18.30, ocazie cu care s-a acționat pe DN 6, Jena – Cenad, DN 69, Timișoara – Orțișoara,  DN 59A, Timișoara – Jimbolia, în scopul depistării și sancționării conducătorilor auto care încalcă limitele legale de viteză.

Etapa a II-a avut loc între orele 18.30 – 21.30, ocazie cu care au fost organizate acțiuni cu caracter preventiv-reactiv, cu scopul de a preveni şi combate principalele cauze generatoare de accidente.

Au fost verificate 510 autovehicule și legitimate 753 persoane. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 329 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor contravenționale aplicate este de 75966,5 lei. Au fost constatate două infracțiuni. De asemenea, poliţiştii rutieri au reținut în vederea suspendării 22 de permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii lugojeni au acționat pe raza municipiului şi pe raza celor 3 secţii rurale în două etape, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, aplicând 148 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 84.890 de lei.

În data de 01 spre 02 februarie a.c., poliţişti municipiului Lugoj împreună cu cei din cadrul celor 3 secții rurale, au acţionat, pe raza municipiului Lugoj şi pe raza celor 3 secţii rurale, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, prevenirea activităţilor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier.

Astfel, au fost organizate acţiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Protecţia Consumatorului, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și lucrători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Timiș.

Etapa I a avut loc între orele 18.00 – 22.00, ocazie cu care s-a acționat pe DJ 609 B, DJ 592 D, DJ 680, DJ 584, DN 6 și municipiul Lugoj, în scopul depistării și sancționării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale.

Etapa a II-a avut loc între orele 22.00 – 02.00, ocazie cu care au fost organizate acțiuni cu caracter preventiv-reactiv, cu scopul de a preveni şi combate principalele cauze generatoare de accidente.

Efectivele au acţionat pentru verificarea legalității funcționării unităților comerciale, depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc, prevenirea accidentelor de circulație și a faptelor antisociale.

Astfel, au fost controlate 24 de unități comerciale, polițiștii legitimând 941 de persoane şi controlând 669 de autovehicule.

În urma acțiunilor întreprinse,  polițiștii au constat 5 fapte de natură penală și au aplicat 148 de sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 84.890 de lei.

Ca măsură tehnico – administrativă, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 5 permise de conducere si au retras 12 certficate de înmatriculare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*