Social

Polițiștii locali, cu ochii pe firmele care nu dețin acord de funcționare de la Primărie

Polițiștii locali, cu ochii pe firmele care nu dețin acord de funcționare de la Primărie

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat de la începutul anului o serie de controale la societățile comerciale din oraş care la verificările anterioare funcționau fără a deține acordul de funcționare emis de Primăria Timișoara.

Astfel, au fost verificate 42 de societăți comerciale din care 17 au intrat în legalitate obținând documentele necesare pentru desfășurarea activității, două erau în curs de autorizare având documentele depuse, iar 23 de comercianți nu dețineau acord și nici nu se aflau în procedura de autorizare, aceștia fiind în special din domeniul comerțului cu amănuntul.

Sancțiunile maxime prevăzute pentru astfel de fapte de OG 99/2000 sunt de 1.000 de lei, urmând ca firmele în cauză să fie reverificate și în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât legislația prevede că la sancționarea repetată se poate propune suspendarea activității pe o perioadă de până la 30 de zile.

Poliția Locală le reamintește reprezentanților societăților comerciale că în conformitate cu HCL 538/2015 acordul pentru desfășurarea exercițiilor comerciale se vizeză în mod obligatoriu la Primăria Timișoara până la data de 28 februarie a fiecărui an pentru anul în curs. Verificările continuă și în perioada următoare.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*