Sănătate

Cum se poate obţine de la CJAS Timiş Cardul European pierdut

Cum se poate obţine de la CJAS Timiş Cardul European pierdut

Asigurații pot solicita Casei de Asigurări eliberarea unui card european de sănătate duplicat, începând cu data de 7 februarie.

Astfel, asigurații care din diferite motive nu mai au cardul european de asigurat, se pot adresa Casei de Asigurări unde este luat în evidenţă pentru procurarea unui card duplicat, contra cost, a cărui perioadă de valabilitate nu poate depăși perioada de valabilitate a cardului inițial. Cheltuielile aferente producerii și distribuirii cardului duplicat se suportă de către asigurat și este de 8,33 de lei/card (TVA inclus).  Suma se poate achita în contul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, respectiv în contul: RO80TREZ6215005XXX005077, deschis la Trezoreria Municipiului Timișoara, sau direct la casieria CJAS Timiș, după cum urmează:

Luni, marţi, joi şi vineri: 8,30-16,30

Miercuri 8,30-18,30

Eliberarea cardului duplicat se face în următoarele condiţii:

Pierderea, furtul sau deteriorarea cardului european emis inițial

Modificarea datelor personale de identificare ulterior datei de emitere a cardului european emis inițial

Alte situații justificate

Emiterea se face în termen de șapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii în sistemul informatic unic național.

„Pentru a beneficia de cardul eurpean, asiguratul trebuie să depună următoarele documente: cererea tip, se poate procura de la sediul CJAS Timiş, str. Corbului nr. 4, camera 9 sau se poate descărca de pe site-ul instituţiei,

copia actului de identitate

dovada plății contravalorii cardului european duplicat

dacă acesta nu a fost pierdut sau furat, se depune și cardul european emis inițial”, a declarat Victor Dumitraşcu, preşedinte-director general al CJAS Timiş.

Pe parcursul anului 2019, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a eliberat un număr de 18.193 de carduri europene de asigurat.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*