Social

Ce amenzi au de plătit şoferii care au umplut străzile cu noroi

Ce amenzi au de plătit şoferii care au umplut străzile cu noroi

Polițiștii locali acționează și pe linia luării măsurilor legale în cazul conducătorilor auto care ies din organizările de șantiere fără a spăla roțile autovehiculelor, murdărind astfel căile publice sau se deplasează cu autovehicule și nu iau măsurile necesare pentru preîntâmpinarea împrăștierii pe carosabil a materialului transportat.

Timişorenii sesizează astfel de aspecte deoarece prin murdărirea carosabilului cu noroi și alte materiale se produce praf și chiar se pune în pericol circulația altor autovehicule. În ultima săptămână au fost efectuate verificări, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aplicând șase astfel de sancțiuni, trei la persoane fizice și trei la persoane juridice în zone precum Circumvalațiunii, Torontalului, Aradului, Pictor Zaicu.

Sancțiunile pentru persoanele fizice au fost de câte 1.000  de lei fiecare, iar la persoanele juridice de câte 2.500 de lei fiecare, conform HCL 371/2007. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că murdărirea căilor publice ca urmare a activităților de încărcare-descărcare a mijloace de transport și neluarea măsurilor de asigurare a unei rampe de spălare sau de curățare a roților autovehiculelor și neluarea măsurilor necesare pentrui a preveni murdărirea căilor publice se sancționează cu amenzi de până la 1.000 de lei pentru persoanele fizice și de până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice. Acțiunile pe această linie vor continua și în perioada următoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*