În cursul zilei de miercuri, 29 ianuarie, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener, a organizat cel de-al doilea workshop tematic din cadrul proiectului „Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”, finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia.
Seminarul a avut ca scop prezentarea situației actuale a pieței muncii din regiunea transfrontalieră și a rezultatelor obținute din prelucrarea datelor colectate pe bază de chestionar de la instituții și agenți economici.
Analiza efectuată asupra pieței forței de muncă, punctele cheie, problemele sectorului public și privat privind piața forței de muncă au fost prezentate și supuse dezbaterii de către reprezentanți ai Institutului pentru Dezvoltare Economică Teritorială (InTER) din Zrenjianin.
La eveniment au participat reprezentanți ai grupului țintă, agenți economici, potențiali angajatori, membrii echipei de proiect, mass media. Totodată, au fost prezenți reprezentanți ai unor instituții publice locale care susțin implementarea proiectului, respectiv Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș.
„Prin acest proiect, se urmărește identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră, urmarea ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei acute de forță de muncă din partea de vest a României. De aceea, proiectul se adresează șomerilor și celor care intenționează să își deschidă propria afacere, rezidenților din regiunea transfrontalieră, dar și reprezentanților autorităților publice, firmelor, organizațiilor care sprijină dezvoltarea afacerilor. În cadrul proiectului, va fi elaborat un studiu privind piața forței de muncă din regiunea istorică Banat cu informații despre legislația specifică în vigoare, obiective, măsuri, priorități. De asemenea, 80 persoane din grupul țintă vor beneficia de sesiuni gratuite de training, și vor putea participa la un târg de joburi la Timișoara și la o întâlnire de tip B2B la Zrenianin”, a declarat Adrian Almășan, coordonator proiect CCIAT.
Proiectul se înscrie pe linia preocupărilor CCIA Timiș privind găsirea de soluții viabile la criza acută de personal cu care se confruntă piaţa locală a muncii.
Informații suplimentare la tel. 0372/185285, e-mail: ccoroian@cciat.ro, Cristina Coroian – expert PR în proiect/CCIAT.