Economic

Un nou proiect destinat dezvoltării profesionale este organizat de CCIA Timiş

Un nou proiect destinat dezvoltării profesionale este organizat de CCIA Timiş

Un nou proiect destinat dezvoltării profesionale este organizat de CCIA Timiş. Este vorba despre “Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”.

Din grupul țintă fac parte 330 persoane angajate care se încadrează în sectoarele economice/domeniile identificate conform SNC și SNCDI pentru activități de formare profesională (calificare/recalificare, perfecționare/specializare) și 36 de IMM-uri din Regiunea Vest.

Este un proiect european de mare importanță pentru regiunea de vest. Noi, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, considerăm ca prin lansarea acestui proiect se va realiza și o stabilizare serioasă a forței de muncă, pentru că acest proiect practic va pregăti, va recalifica 326 de persoane, în 40 de firme vor fi consiliați toți angajații pentru a-i repregăti profesional, ceea ce este foarte bine venit pe piața muncii din Timiș. ITM Timiș se confruntă cu o lipsă majoră a forței de muncă și facem erforturi deosebite să aducem muncitori din non UE”, a transmis Pavel Kașai, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş.

În cadrul proiectului ne interesează să dezvoltăm, dincolo de cursurile de urgenţă zero, ceea ce s-a chemat biroul sau departamentul de educaţie a firmelor, de instruire în interiorul firmelor.Vor mai fi şi cursuri în funcţie de nevoile identificate, la momentul scrierii proiectului, şi anume la sfârşitul anului 2020”, a declarat Camelia Mocan, expert consulting.

Proiectul este unul care susţine dezvoltarea resurselor umane. Este un obiectiv pe care CCIAT şi l-a asumat de mai bine de cinci ani, sigur aţi observat că prioritar în proiectele noastre cu finanţare europeană susţinem deyvoltarea resurselor umane din regiunea vest. Pe lângă partea de informare şi promovare a cursurilor le oferim angajaţilor. IMM-urile nu au fost încă selectate, acestea vor fi selectate în luna mai, va exista o întâlnire cu mai multe IMM-uri din regiunea Vest, noi vom informa atât anagajaţii, cât şi IMM-urile despre oportunităţile pe care noi le oferim pe proiect, şi în măsura în care sunt interesaţi pot participa la aceste întâlniri”, a precizat Daiana Buzatu, managerul de proiect.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman şi are o durată de 18 luni, urmând să se încheie în luna mai a anului viitor.Valoarea totală a proiectului: 4,641,485.78 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă este de 3.829.149,56 lei.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*