Social

Gripa, în atenţia autorităţilor. Câte îmbolnăviri sunt

Gripa, în atenţia autorităţilor. Câte îmbolnăviri sunt

Prefectul Liliana Oneț a condus, astăzi, o ședință la care au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică,  Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș,  Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Primăriei Timișoara și  Aeroportului Internațional Timișoara în cadrul căreia au fost abordate două teme, și anume  gripa sezonieră și măsurile de prevenire a infecției cu coronavirus.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat faptul că, în conformitate cu metodologia elaborată de Ministerul Sănătății,  de la începutul sezonului gripal au fost întreprinse măsurile necesare de prevenție  și au fost distribuite 21.860 de doze de vaccin antigripal pentru grupele de populație considerate la risc. Până la ora actuală, au fost raportate un număr de 138 de gripe clinice (din care 41 în unitățile școlare) cu 28 de internări și 4 cazuri de SARI (sindrom respirator acut).

Împreună cu Inspectoratul Școlar Județean a fost instituit un sistem de supraveghere a îmbolnăvirilor care presupune un triaj zilnic al elevilor. Totodată, s-a decis ca în cazul în care apar mai mult de trei cazuri intr-o colectivitate (clasa de școală sau grupă de gradiniță) sau dacă peste 20% din elevi sau preșcolari lipsesc fiind bolnavi  să se suspende  cursurile. Până la ora actuală nu au fost astfel de cazuri.

Există o permanentă  legatură între Direcția de Sănătatea Publică, Inspectoratul Școlar și spitale pentru monitorizarea cazurilor de îmbolnăviri gripale.

S-a impus, totodată, restricționarea vizitelor în spitale, iar vizitatorii primesc echipament de protecție (măști) și se impune dezinfectarea lor.

Trebuie precizat că, la ora actuală, nu este epidemie de gripă. În ceea ce privește noul coronavirus, la nivelul Aeroportului Internațional Timișoara s-au luat măsuri suplimentare, călătorii care vin din zonele de risc sunt consultați, în cazul în care prezintă simptome, și există o evidență clară a lor.

Referitor la grupul de muzicieni de la Filarmonica Timișoara, aceștia se află, în continuare, sub monitorizare la domiciliu, până  în data de 4 februarie.

Totodată, prefectul Liliana Oneț a cerut Direcției de Sănătate Publică să facă o informare continuă a populației, în ceea ce privește măsurile de prevenție, mai ales unde sunt colectivități de copii (săli de sport, bazine, locuri de joacă), inclusiv la nivelul vămilor terestre de la nivelul județului Timiș.

În plus, în cazul în care există companii care au schimburi de experiență sau alte întâlniri de afaceri cu cetățeni din zonele de risc, sfatul este să se anunțe de urgență  Direcția de Sănătate Publică.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*