Eveniment

Opt migranţi din Irak şi Siria, călăuziţi de un irakian, opriţi la frontiera cu Serbia

Opt migranţi din Irak şi Siria, călăuziţi de un irakian, opriţi la frontiera cu Serbia
Adora Beauty

Luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 17.00, lucrătorii Poliţiei de Frontieră au oprit, în localitatea de frontieră Gherman, un autoturism marca Ford Fiesta, înmatriculat în România, la volanul căreia se afla un cetățean irakian, rezident in România, în vârstă de 23 de ani.

În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat faptul că în interior se aflau opt persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru pasagerii şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele opt persoane sunt cetățeni din Irak şi Siria, patru adulţi cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani şi patru minori, cu vârste între 4 şi 17 ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat faptul că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul irakian din apropierea frontierei de stat şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul acestuia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei opt cetăţeni străini.

De asemenea, cetăţeanul irakian este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, cercetările fiind derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*