Eveniment

Poliţiştii de la Rutieră au dat peste 700 de amenzi în weekend. Un tânăr s-a urcat băut la volan şi fără permis

Poliţiştii de la Rutieră au dat peste 700 de amenzi în weekend. Un tânăr s-a urcat băut la volan şi fără permis

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, poliţiştii au constatat 13 infracțiuni și au aplicat 727 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 456 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 50 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În săptămâna, care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Duminică, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Brâncoveanu din Timișoara, un autoturism, condus de un tânăr, de 18 ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, polițiștii au stabilit că tânărul de 18 ani nu deține permis de conducere. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*