Sănătate

Crește numărul victimelor epidemiei de pneumonie virală din China

Crește numărul victimelor epidemiei de pneumonie virală din China

Numărul victimelor epidemiei de pneumonie virală din China a crescut la 80, iar 2.744 de cazuri au fost confirmate în ţară, în timp ce Franţa şi Statele Unite se pregătesc de evacuarea cetăţenilor lor din zona de carantină, informează AFP. Alte 24 de persoane care au murit au fost înregistrate în provincia Hubel.

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă cu privire la alarmarea populației, subliniind că atunci când se fac estimări, e vorba de variabilele de la începutul unei epidemii. Ceea ce este din ce în ce mai clar este că virusul se transmite de la om la om și că sunt și persoane care se infectează, dar nu au simptome sau au simptome ușoare. Fiecare pacient confirmat cu coronavirus infectează două – trei persoane.

Recomandările standard ale OMS pentru publicul larg pentru a reduce expunerea și transmiterea bolii sunt următoarele, care includ igiena mâinilor și a căilor respiratorii și practicile alimentare sigure:

  • Curățați frecvent mâinile folosind frecarea mâinilor cu soluţii pe bază de alcool sau săpun și apă;
  • Când tușiţi și strănutaţi acoperiţi gura și nasul cu cotul flexat sau şerveţele de unică folosinţă – aruncați şerveţelul imediat și spălați-vă mâinile;
  • Evitați contactul strâns cu oricine are febră și tuse;
  • Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală timpurie și împărtășiți istoricul de călătorie anterior cu furnizorul de îngrijire medicală;
  • Când vizitați piețele vii din zonele care se confruntă în prezent cu cazuri de coronavirus noi, evitați contactul direct neprotejat cu animalele vii și suprafețele în contact cu animalele;
  • Trebuie evitat consumul de produse de origine animală în stare brută sau crude. Carnea crudă, laptele sau organele de origine animală trebuie manipulate cu grijă, pentru a evita contaminarea încrucișată cu alimente negătite, conform bunelor practici de siguranță alimentară.

Călători internaționali: practicați măsurile de precauție obișnuite

În timp ce cauza pneumoniei pare a fi un nou coronavirus, potențialul de transmitere și modurile de transmitere rămân neclare. Prin urmare, ar fi prudent să se reducă riscul general de infecții respiratorii acute în timpul deplasării în sau din zonele afectate (în prezent orașul Wuhan) prin:

  • evitarea contactului strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;
  • spălarea frecventă a mâinilor, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor;
  • evitarea contactului strâns cu animale de fermă vii sau moarte sau cu animalele sălbatice;
  • Călătorii cu simptome de infecție respiratorie acută ar trebui să practice eticheta tusei (mențineți distanța, acoperiți tusea și strănuturile cu şerveţele de unică folosință sau îmbrăcăminte și spălați-vă pe mâini).

Autorităţile din România îşi iau toate măsurile împotriva Coronavirusului.

A avut loc o întâlnire de urgență la nivelul Ministerului Sănătății pentru a lua măsuri pregătitoare în caz de nevoie. În România, dacă va fi cazul, Centrul de control al bolilor va fi Institutul Matei Balș. Pacienții suspectați trebuie izolați ca în cazul bolilor infecțioase cu transmisie aerogenă și respectate precauțiile universale.

(Foto: News.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*