Social

Poliţiştii locali, îngroziţi de isprava unui american venit în vizită la Timişoara

Poliţiştii locali, îngroziţi de isprava unui american venit în vizită la Timişoara
Adora Beauty

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au identificat și sancționat astăzi un bărbat de 40 de ani, cetățean american din New Jersey, care, aflat în Timișoara la o rudă de-a sa, a igienizat un apartament situat pe bd. Take Ionescu, abandonând pe domeniul public o cantitate semnificativă de deșeuri.

Americanul a fost sancționat conform Legii 211/2011 actualizată, cu amendă de 6.000 de lei, acesta strângând ulterior deșeurile. Pentru celelalte resturi pe care le mai are în apartament a fost îndrumat de polițiștii locali către centrul de colectare al societății de salubrizare Retim, pentru a nu mai depune pe domeniul public deșeurile, zona respectivă fiind și una deosebit de circulată.

Conform Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*