Social

Judecătorii din Timișoara își suspendă activitatea în semn de protest pentru că rămân fără pensii de serviciu

Judecătorii din Timișoara își suspendă activitatea în semn de protest pentru că rămân fără pensii de serviciu

Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Timişoara a decis să își suspende de astăzi activitatea, cu excepţia urgenţelor. Judecătorii intră în grevă de astăzi, până la retragerea sau respingerea proiectului privind abrogarea pensiei de serviciu a magistraţilor.

Adunarea Generală a CAT, întrunită marţi, observând dispoziţiile art. 50 alin. 4 şi art. 51 lit. d din Legea 304/2004 a decis că Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor încalcă grav independenţa judecătorilor şi afectează ordinea constituţională din România, contribuind la subminarea statului de drept” se arată într-un comunicat al Biroului de presă al CAT.

Judecătorii Curții de Apel consideră că “pensia de serviciu este un beneficiu prevăzut de lege pentru unele categorii profesionale, funcţionari ai statului (magistraţi, diplomaţi, demnitari, militari etc.), a căror activitate reprezintă un interes deosebit pentru societate şi a căror fidelitate faţă de sistem este recompensată prin acordarea acestui drept la pensie”.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*