Social

Tot mai multe persoane amendate pentru tulburarea liniștii locatarilor noaptea

Tot mai multe persoane amendate pentru tulburarea liniștii locatarilor noaptea

Polițiștii locali au acționat în ultima perioadă, pentru luarea măsurilor legale, în cazul mai multor sesizări din partea cetățenilor care reclamau cazuri de tulburare a liniștii publice și a liniștii locuitorilor, în special pe timp de noapte, aplicând în acest sens 13 sancțiuni în ultimele două săptămâni la Legea 61/1991 republicată, în special în imobilele de locuințe.

pre exemplu, un timișorean a reclamat faptul că vecina sa dintr-un imobil de pe bd. Circumvalațiunii ascultă muzică la intensitate ridicată deranjându-i pe ceilalți locatari. Un caz similar a fost reclamat pe Str. Popa Șapcă, unde se asculta muzică tare, pe timp de noapte, la ora 01.20, fiind deranjați vecinii. Și cetățenii de pe Str. Telegrafului au reclamat, într-o dimineață, la ora 04.30, că este tulburată liniștea locatarilor prin muzică dată la maxim.

Într-o altă noapte, la ora 02.30, locatarii unui apartament din Piața Victoriei ascultau muzica tare deranjând locatarii. Alte cazuri au fost semnalate și pe Str. Martir Gabriela Tako, dar și pe Aleea Miniș, Str. Ștefan cel Mare și Str. București. Astfel de sesizări au fost făcute și cu privire la unele societăți comerciale care nu respectă prevederile legale referitoare la tulburarea liniștii publice, cum este cazul unui restaurant din Piața Traian, verificat și sancționat de polițiștii locali.

Poliţia Locală atrage atenția că potrivit Legii 61/1991 republicată, tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora se sancționează cu amenzi de la 500 la 1500 lei, repetarea acestora într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte ducând la sancțiuni de la 2000 la 3000 de lei.

În cazul societăților comerciale, la repetarea contravenției se dispune, de asemenea, măsura suspendării activității localului public pe o perioada cuprinsă de până la 30 de zile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*