Justiție

Pușcărie pe viață pentru criminalul cu drujba de la Sânandrei. Ce au mai decis magistrații

Pușcărie pe viață pentru criminalul cu drujba de la Sânandrei. Ce au mai decis magistrații

Criminalul care a tăiat cu drujba un bărbat, în urmă cu un an, în comuna Sânandrei a primit pedeaspa magistraților. Dorin Sebastian Muntean a primit pedeapsa maximă, închisoare pe viaţă, ţinând cont de toate circumstanţele crimei.

În plus, inculpatul trebuie să plătească în întregime despăgubirile civile solicitate de familia victimei, respectiv 5.000 lei daune materiale şi 220.000 euro daune morale.

În baza art.421 pct.1 lit.b C.p.p respinge apelul declarat de inculpatul Muntean Dorin-Sebastian împotriva s.p.nr.612/PI/04.11.2019 a Tribunalului Timiş, pronunţată în dosarul nr.1523/30/2019, ca nefondat. În baza art.421 pct.2 lit.a C.p.p. admite apelurile declarate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi părţile civile Laiu Hortenzia Hajnalka, Laiu Casian Mihai şi Laiu Fabian Adrian împotriva s.p.nr. s.p.nr.612/PI/04.11.2019 a Tribunalului Timiş, pronunţată în dosarul nr.1523/30/2019. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată, şi rejudecând, dispune : În baza art.188 alin.1, 189 alin.1 lit.a şi h C.p. condamnă inculpatul Muntean Dorin-Sebastian la pedeapsa detenţiunii pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În baza art.65 C.p. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute la art.66 alin.1 lit.a, b, h şi n – dreptul de a comunica cu părţile civile Laiu Casian Mihai şi Laiu Fabian Adrian şi de a se apropia de aceştia la o distanţă mai mică de 100 m pe durata executării pedepsei. (…) În baza art.397 C.p.p. raportat la art.25 C.p.p. şi cu aplicarea art.23 alin.3 C.p.p., art.1349, 1357 şi 1358 C.civ. obligă inculpatul la plata în întregime a despăgubirilor civile solicitate de părţile civile Laiu Hortenzia Hajnalka, Laiu Casian Mihai şi Laiu Fabian Adrian, respectiv 5.000 lei daune materiale şi 100.000 euro, în lei la data executării, daune morale către partea civilă Laiu Hortenzia-Hajnalka, 100.000 euro daune morale către partea civilă Laiu Casian Mihai şi 120.000 euro daune morale către partea civilă Laiu Fabian Adrian. Menţine toate celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. În baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare către stat în apel. În baza art.275 alin.3 C.p.p. restul cheltuielilor judiciare din apel rămân în sarcina statului”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara.

Sentinţa este una definitivă.

Reamintim, în data de 31 ianuarie 2019 ucigaşul a intrat în casa victimei, decupând uşa cu drujba. Apoi, l-a fugărit pe bărbatul de 44 de ani, prin curte, iar când l-a ajuns, l-a tăiat cu drujba. Agresorul le-a spus anchetatorilor că a vrut să se răzbune pe victima sa, după ce aceasta i-a vândut o maşină despre care, pretinde el, ar fi fost defectă. Agresorul a vrut să îi înapoieze maşina victimei sale, însă aceasta din urmă a refuzat să îi înapoieze banii pe motiv că clientul său s-a folosit de autoturism. Pentru că bărbatul din Sânandrei nu a acceptat, individul  a pus la cale un plan pentru a se răzbuna. În toată această fugă disperată de a scăpa cu viață, fiul cel mic al victimei şi-a rupt piciorul sărind pe fereastră, însă tatăl a fost prins din urmă de agresor, în spatele grădinii, unde l-a lovit în zona capului şi pe corp cu drujba. Criminalul a fost prins la scurt timp după crimă, iar pe perioada anchetei a fost în arest preventiv.

(Foto: Presslert.ro)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*