Internațional

Lunea Albastră 2020, cea mai tristă zi din an

Lunea Albastră 2020, cea mai tristă zi din an
Adora Beauty

Blue Monday, „Lunea cea tristă” sau „Lunea Albastră” este numele dat zilei de luni din cea de-a treia săptămână a lunii ianuarie. Această zi este considerată către superstiţioşi ca fiind cea mai deprimantă zi a anului.

Numele de „Lunea cea tristă” a fost atribuit pentru prima dată acestei zile în 2005, de către compania Sky Travel, în cadrul unei campanii de publicitate, scrie Wikipedia. Apoi, acestei date i-au fost atribuite mai multe conotații negative sociale: schimbarea vremii, ghinion la bani etc.

Această dată a fost publicată pentru prima dată într-un comunicat de presă de către Cliff Arnall, la momentul respectiv psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff. Ziaristul Dr. Ben Goldacre de la The Guardian a raportat că acest comunicat de presă a fost livrat către un mare număr de academicieni de relații publice ai agenției Porter Novelli, care le-au oferit bani pentru a semna acest comunicat.

Psihologul Cliff Arnall a creat și o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului. El a luat în considerare vremea, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, precum și faptul că majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni. Expresia este:

{displaystyle {frac {[W+D-d]T^{Q}}{MN_{a}}}}{displaystyle {frac {[W+D-d]T^{Q}}{MN_{a}}}}

unde W exprimă condițiile meteorologice, d=debitul (diferența intre datoriile acumulate și capacitatea noastră de a plăti), T=timpul scurs de la Crăciun, Q=timpul scurs de la începutul Anului Nou, M=nivel motivațional scăzut, Na=necesitatea de a acționa, iar D exprimă salariul. [3] [4] Astfel, Cliff Arnall a stabilit că această expresia ia valoarea minimă în prima zi de luni lucrătoare a anului.

Savanții nu sunt de acord cu această teorie, notând că a fost doar o strategie de marketing din partea Sky Travel, care avea scopul de a-i face pe oameni să-și cumpere bilente pentru vacanțe cu destinații exotice și însorite.

Sursa: rtv.net

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*