Eveniment

Călăuze depistate la granița cu Serbia, arestate preventiv

Călăuze depistate la granița cu Serbia, arestate preventiv
Adora Beauty

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – judeţul Caraş-Severin au depistat patru cetăţeni din Turcia, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui conațional și al  unui cetățean olandez.

Cele două călăuze sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin dispunând măsura arestării preventive a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

În data de 17.01.2020, ora 21.15, operatorul de pe sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – judeţul Caraş- Severin a observat un autoturism ce se deplasa dinspre linia de frontieră, spre DN57.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au identificat și oprit autoturismul respectiv, marca Opel Zafira, care era condus de un cetățean turc, ce avea permis de rezidenţă emis de autoritățile din Olanda. Șoferul era însoţit de un cetăţean olandez.

La verificările efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în interior se mai aflau patru persoane, doi adulţi şi doi minori, cetățeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduși la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei patru pasageri sunt o familie de cetăţeni turci, un bărbat şi o femeie, având vârste de 40, respectiv 42 de ani şi doi minori de 9, respectiv 15 ani.

La cercetări, cetăţenii turci au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de ceilalţi doi cetăţeni străini, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei, cu ajutorul acestora.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de trafic de migranţi.

Cei patru cetăţeni turci au fost preluați de autoritățile de frontieră sârbe, în baza acordului de readmisie, iar față de cele două călăuze, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Friends Arena

Un comentariu

  1. Bravo,felicitari.
    Nu are sa spun ca deja se cam achimba situatia in rau si prin Timisoara deja e plin de persoane ciudate care bineinteles incearca sa isi faca de cap si ies in evidenta negativ.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*