Eveniment

Poliţiştii de la Rutieră au dat peste 100 de amenzi pe zi

Poliţiştii de la Rutieră au dat peste 100 de amenzi pe zi

Timp de patru zile, între 13 şi 16 ianuarie, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost întocmite 4 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 444 sancţiuni contravenţionale, 139 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 95 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 52 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare. În weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

În 17 ianuarie, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control, pe raza municipiului, un autoturism condus de un bărbat, de 62 ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu avea permisul de conducere suspendat. Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*