Politic

Liderii partidului Platforma Social Liberală, pregătiți de alegeri. Caută candidați la Timișoara

Liderii partidului Platforma Social Liberală, pregătiți de alegeri. Caută candidați la Timișoara

Fostul ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer a venit joi la Timișoara pentru a-și face cunoscut partidul pe care l-a fondat în luna decembrie 2019 alături de Alexandru Coita, analist politic. Este vorba despre Platforma Social Liberală (PSL) care a început Turul României 10 în 10, proiect prin care membrii fondatori vizitează peste 35 de orașe în perioada 16 ianuarie – 4 februarie.

Astfel, pe parcursul turului liderii PSL vor avea întâlniri cu membrii și simpatizanții formațiunii și vor fi propuși candidații la alegerile locale și parlamentare.

Platforma Social Liberală a fost prezentată joi la Timișoara, cu zece măsuri ce vor fi luate în următorii zece ani pentru ca România să ajungă în primele economii europene. Astfel, printre obiectivele propuse de reprezentanții formațiunii politice se numără dublarea veniturilor populației, reprezentarea antreprenorilor în Parlament, unirea provinciilor istorice prin rețele de transport de mare viteză, introducerea stagiului militar de șase luni și schimbarea imnului național. „Din păcate, mediul de afaceri românesc, capital autohton sau străin, nu mai are sau nu știu dacă a avut o reprezentare în Parlamentul României. Vrem ca businessul românesc să aibă o voce în Parlamentul României. Suntem o echipă de oameni tineri și vrem să schimbăm ceva în această țară, dar acum. Vrem să ducem România în primele 10 economii ale Uniunii Europene”, a transmis Ilan Laufer, președintele PSL.

Liderii formațiunii politice își propun ca până în luna martie să ajungă la 60.000 de susținători activi, să candideze la alegerile locale și la cele parlamentare. “Avem deja constituite departamente specializate pe 10 domenii. Rolul lor este acela de a dezvolta ideile pe care le-am prezentat aici. Ne gândim să dezvoltăm o nouă direcție a programului România 10 în 10, care să privească sustenabilitatea zonei de mediu, lupta cu poluarea, cu defrișările. Am ajuns astăzi la prezențe peste 35-40 de oameni din județe ale României, avem organizații constituite. Am depăsit de la începutul anului pragul de 1000 de militanți activi ai partidului și vom atinge targetul de 60.000 de militanți. Vom participa la alegerile locale, parlamentare. Din punct de vedere juridic partidul nostru este într-un stadiu avansat la tribunal și așteptăm ca până în primăvară să fim cu acte în regulă. E o șansă unică nu numai pentru noi, cât și pentru cei care doresc să ni se alăture. Dorim ca într-un timp record să reușim să trecem de la zero la un partid parlamentar cu reprezentanți în legislativ. Dorim să schițăm o formulă de coordonare de la nivelul județului Timiș și să vedem care dintre dumneavoastră să fie candidați la alegerile locale și parlamentare din partea județului Timiș. Dincolo de asta, depinde de abilitățile și de munca pe care urmează să o depuneți ca să ajungem unde ne-am propus”, a precizat Alex Coita, vicepreședintele partidului Platforma Social Liberală.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*