Social

Protecția Copilului îi monitoriza pe cei patru copii decedați în incendiu noaptea trecută

Protecția Copilului îi monitoriza pe cei patru copii decedați în incendiu noaptea trecută

Cei patru frați care s-au stins în urma incendiului de noaptea trecută la Timișoara erau monitorizați de Protecția Copilului. Vecinii au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din luna mai a anului trecut cu privire la faptul că micuții sunt neglijați.

Reprezentantii DGASPC Timiș au transmis azi că în urma anchetelor sociale nu a fost nevoie de scoaterea copiilor din familie.“Cazul acestor copii a fost adus în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș în luna mai 2019 în urma unei sesizări, conform căreia minorii ar fi neglijați de către mamă. O echipă a Serviciului de Prevenție și Intervenție în Urgență s-a deplasat la adresa indicată unde nu s-au constatat probleme care să necesite preluarea copiilor în regim de urgentă și separarea acestora de mamă. Conform procedurilor a fost sesizată Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, din cadrul Primăriei Trimișoara, care a preluat în monitorizare familia. Din rapoartele transmise către DGASPC Timiș nu reiese că minorii s-ar afla în pericol sau în situație de neglijare”, se arată printr-un comunicat de presă.

Cazul a revenit în atenția DGASPC Timiș în luna decembrie 2019, tot în urma unei sesizări. Echipa mobilă a Serviciului de Prevenție și Intervenție în Urgență s-a deplasat la adresa indicată în reclamație. Potrivit raportului întocmit, nu s-au confirmat cele menționate în sesizare, și conform procedurii a fost, din nou, anunțată Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.“În raportul trimis de aceștia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timis, în data de 07.01.2020, nu se concluzionează că minorii ar trebui preluați din familie. În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș s-a dispus, de îndată, constituirea unei Comisii de Control care să verifice respectarea legalității și a procedurilor aflate în vigoare”, mai transmite conducerea DGASPC Timiș.

În cursul dimineții o echipă formată din pompieri și polițiști au efectuat cercetări la fața locului, astfel s-a stabilit cauza probabilă a incendiului: coș de fum neprotejat corespunzător.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*