Social

Amenzi maxime pentru şoferii care blochează liniile de tramvai

Amenzi maxime pentru şoferii care blochează liniile de tramvai
Adora Beauty

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au continuat și în această perioadă să acționeze în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar, situații constatate de altfel zilnic. De la începutul acestui an au fost ridicate 28 de autovehicule care încălcau legislația și încurcau circulația altor mijloace de transport, tramvaie, troleibuze, autobuze, microbuze școlare, în stațiile STPT, din zone precum Sever Bocu, G. Dima, T. Grozăvescu, Consiliul Europei, Circumvalațiunii, C. Aradului, fiind aplicate totodată și 137 de sancțiuni pentru astfel de fapte.

Autovehiculele sunt ridicate în situațiile în care conducătorii auto care parchează neregulamentar încalcă flagrant legea, încurcând traficul rutier. În această perioadă s-a constatat că, cel mai frecvent au fost încălcate prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar au fost și cazuri în care unii conducători auto au blocat traficul tramvaielor.

Spre exemplu, polițiștii locali au aplicat amenda maximă unui conducător auto care și-a parcat autovehiculul mult prea aproape de liniile de tramvai din zona Traian, pe str. Ștefan cel Mare, punând în dificultate circulația tramvaiului. Ca urmare a verificărilor efectuate de polițiștii locali, conducătorul auto a fost identificat, iar circulația mijlocului de transport reluată. În zona respectivă, a mai fost depistat și sancționat un conducător auto care a staționat tot prea aproape de liniile de tramvai blocând circulația acestuia. Și acesta a fost sancționat cu amenda maximă.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002. Totodată, Poliția Locală recomandă conducătorilor auto să evite parcarea astfel încât să pună în dificultate circulația altor autovehicule sau a mijloacelor de transport deoarece în astfel de situații, pe lângă sancțiunile aplicate, se trece și la ridicarea autovehiculelor în colaborare cu lucrătorii SDM.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*