Educație

Pasionații de robotică se reunesc la UVT

Pasionații de robotică se reunesc la UVT

Echipa de robotică a Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara, găzduiesc sâmbătă, la Universitate de Vest din Timișoara, cele 24 de echipe, din 11 județe ale României, care participă la Winter Robotics Games.

Este vorba despre un eveniment menit să ofere participanților oportunitatea de a-și prezenta roboții.

Actiunea face parte din seria concursurilor tip demo organizate la nivel național, în cadrul competiției BRD FIRST Tech Challenge România, organizată de Asociația Națiune prin Educație. Scopul acestei competiții este de a aduce pasionații de robotică împreună, de a stabili legături de colaborare și, mai mult, de a facilita împărtășirea experiențelor, respectiv de a pregăti atmosfera programului FIRST.

Anual, tema este schimbată și optimizată la nivelul de entuziasm și la cunoștințele  participanților. În sezonul 2019 – 2020 (SkyStone) sunt abordate generic diverse abilități pe care echipele le înglobează în roboții pe care-i dezvoltă. În timpul unui meci, care durează 1-2 minute, roboții îndeplinesc anumite sarcini pentru a cumula puncte. În primele 30 de secunde roboții se mișcă autonom, urmând să fie controlați un minut de la distanță de către driveri cu ajutorul controllerelor. Concursul se bazează pe lucrul în echipă, formarea alianțelor și ajutorulreciproc, valoarea de bază fiind „Gracious Professionalism”.

Accesul presei este deschis între orele 14:00-17:30.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*