Social

Club de pe str. Simion Bărnuțiu, amendat pentru că nu a respectat legea

Club de pe str. Simion Bărnuțiu, amendat pentru că nu a respectat legea

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială au efectuat, zilele acestea , o acțiune pentru verificarea situațiilor în care societățile comerciale a căror activitate a fost suspendată ca urmare a demersurilor și sancțiunilor aplicate anterior sau a deciziilor altor instituții de control respectă aceste dispoziții de suspendare. Aceasta deoarece există situații în care, deși au activitatea suspendată, unele firme continuă să funcționeze neținând cont de prevederile legale.

Astfel, în urma acțiunii, au fost verificate șase firme, două dintre acestea pe linie de suspendare, iar alte patru cu privire la respectarea orelor de liniște. Una din societăți, MLM Benefic de pe str. Simion Bărnuțiu, care desfășoară activitatea de club, a fost sancționată cu amendă maximă de 2.000 de lei, conform OG 99/2000 deoarece nu respecta dispoziția de suspendare stabilită de către reprezentanții ISU Timiș, care au constatat nereguli privind documentația necesară funcționării. La celelalte firme s-a constatat că funcționau legal, nu se tulbura liniștea.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială efectuează permanent astfel de verificări, anul trecut aplicând pentru nerespectarea legislației comerciale pe diferite linii, de la tulburarea liniștii pe timp de noapte, până la nerespectarea orarului de funcționare, lipsa acordului de funcționare, lipsa altor documente necesare prezentării și desfacerii produselor etc, un număr de 1.771 de sancțiuni contravenționale. Au fost întocmite documentațiile de propunere a suspendării activității pe o perioadă de până la 30 de zile în cazul a 56 de societăți, fie pentru tulburarea liniștii, fie pentru lipsa acordului de funcționare.

De asemenea, s-au efectuat și verificări ulterioare, fiind constatate un număr de 32 de situații în care nu s-a respectat dispoziția de suspendare pentru care au fost aplicate, de asemenea, sancțiuni. Acțiunile pe această linie vor continua până la intrarea în legalitate a tuturor firmelor care sunt depistate cu nereguli.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*