Social

Atenţie la bagaje în gări şi trenuri! Ce recomandă poliţiştii

Atenţie la bagaje în gări şi trenuri! Ce recomandă poliţiştii

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii Poliţiei, iar aproprierea de comunitate pentru implicarea acesteia în activităţile de prevenire a faptelor antisociale reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române.

Miercuri, poliţiştii Biroului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu lucrători din cadrul Secției Regionale de poliție Transporturi Feroviare Timișoara au desfășurat activități pentru prevenirea furturilor și tâlhăriilor în trenuri și din gări, în scopul prevenirii victimizării acestora.

Activitățiile au fost desfășurate în baza planului de acțiune comun și a constat în discuții cu cetățenii aflași în gară, fiindu-le înmânate materiale cu conținut informative-preventiuv, referitor la problematica abordată.

Polițiștii recomandă:

-dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul;

-poziţionaţi geanta/poşeta în faţa dumneavoastră, nu lăsați bagajele nesupravegheate;

-nu lăsați obiectele de valoare la vedere;

 -dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în niciun caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;

 -nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor;

-nu purtaţi bani sau alte valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cel mai des vizitate de către hoţi;

 -dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de alţi pasageri care vă inspiră încredere!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*